В “Укрзалізниці” розповіли, як відбуватиметься перевезення пасажирів в поїздах під час карантину

Після відновлення залізничного руху в українських поїздах провідники не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, але повинні щогодини мити туалети і підлогу в салоні вагону. Також у кожному вагоні має бути санітайзер.

Про це повідомляють на сайті  “Укрзалізниці”.

За словами в.о. голови “Укрзалізниці” Івана Юрика, наразі у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде перебувати не більше двох осіб.

Також поїзди проходитимуть посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Посилили і обробку постільної білизни під час прання.

Водночас провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні також встановлено санітайзер.

Тимчасово у поїздах не пропонуватимуть напої та кондитерські вироби, а окріп за потреби надаватиметься пасажирам у власний посуд.

Для посадки в поїзд пасажири мають вдягти захисну маску і пройти температурний скринінг при вході на вокзал та при посадці до вагона.

Пасажирам також рекомендують якнайменше пересуватися по вагонах.

Також в “Укрзалізниці” збільшили періодичність прибирання та дезінфекції приміщень на вокзалах. Біля залізничних кас нанесено розмітку для дотримання соціальної дистанції, а диктори вокзалів по гучномовцю нагадуватимуть правила перебування в приміщеннях вокзалів.

Нагадаємо, поїзди поїдуть курсувати в Україні з 1 червня. Наразі в “УЗ” призначили 26 поїздів, продаж квитків на ще три – до Черкас, Шостки та Кропивницького відкриють впродовж дня 28 травня.

Не пропустіть найважливішого - отримуєте push-сповіщення від команди cknews.pp.ua